- Autor: babika
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Pohanka (v suchém stavu) | 100 |
Strouhanka průměr | 50 |
Špenát | 500 |
Máslo čerstvé | 30 |
Cibule | 90 |
Česnek | 27 |
Vejce celá průměr | 110 |
Sýr polootučný tvrdý 30% průměr | 100 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 50 |
Dochucovadla:
sůl, pepř,
Energetická hodnota celkem: 7564 kJ
Bílkoviny (g): 74,
Tuky (g): 106,
Sacharidy (g): 140,
SAFA (g): 38,
Cukry (g): 26,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1891 kJ
Bílkoviny (g): 18.5, Tuky (g): 26.5, Sacharidy (g): 35, SAFA (g): 9.5, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
„Na másle osmahněte cibulku a dva stroužky nakrájeného česneku, přidejte čerstvé špenátové listy, osolte a vše promíchejte. Za minutku pánev s již spařeným špenátem stáhněte z plotny, směs přendejte do misky a ponorným mixérem směs na několika místech stlačte. Špenát tak bude na menší kousky, a přitom z něj nebude jen kaše. Přidejte pepř, čerstvé nasekané bylinky (já jsem použila tymián a petržel, dvě syrová vejce, 100 g strouhaného sýra a přisypte tolik strouhanky, aby vzniklo husté těsto, které se bude dobře tvarovat.Já jsem místo strouhanky požila pohankovou kaši. V dlaních pak vytvářejte malé placky, které znovu obalte ve strouhance, a osmažte je na rozpáleném oleji z obou stran. Pokud byste chtěli zvolit dietnější variantu, můžete je upéct v troubě.“
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.